Riverside’s private equity

Riverside Celebrates 20th Anniversary with Record Year January 09, 2009

Download Full Press Release

A vállalat 31 tranzakciót zárt, egészségügyi üzletágat indított és Ázsiában új irodákat nyitott

A Riverside huszadik, jubileumi évét ismét rekord teljesítménnyel zárta. A 2008-as év néhány fontosabb mozzanata:

• a négy Riverside alapcsaládban összesen 31 tranzakció történt, ebből
  • tizenegy akvizíciót a Riverside Europe Fund („REF")
  • tizenegyet a Riverside Capital Appreciation Funds („RCAF")
  • hetet a Riverside Micro-Cap Fund („RCAF")
  • kettőt pedig a Riverside Asia Fund („RAF") teljesített.
  • A vállalatnak 20 éves történetében eddig több, mint 200 befektetése volt. Számos befektetését realizálta, amelyek közül említést érdemel a Universal Air Filter, egyedi légszűrők tervezője és kivitelezője, amely bruttó 109%-os belső megtérülési rátát (IRR) generált és bruttó 4.8-szeres vállalati teljesítményt (cash-on-cash return) valósított meg. ; a német Moss, amely elsősorban rendezvények és kiállítások display-rendszereinek és állványzatainak tervezésével és megvalósításával foglalkozik, bruttó 33%-os megtérülést (IRR) és bruttó 4,2-szeres hozamot (cash-on-cash return) ért el; a német Richter Chemie-Technik, amely a vegyipar és gyógyszeripar beszállítója, 60%-al növelte az EBITDA-t abban az időszakban, amíg a Riverside tulajdonában volt. IndustrieHansa, autóipari informatikai rendszerekkel és folyamatirányítással foglalkozó vállalat, amely 37%-os átlagos EBITDA növekedési ütemével tűnt ki, melyet organikus növekedéssel és egy add-on akvizíció eredményeként ért el; a
  • Létrejött az egészségügyi üzletág, melynek igazgatójaként Joseph Ibrahim, vezető tanácsadójaként pedig Harvey Sigelbaum csatlakozott a céghez. Ezzel a lépéssel ötvöződött a Riverside eddigi 26 egészségügyi vállalatba történt befektetésből származó tapasztalata és a két új munkatárs együttesen több mint ötven éves, az egészségügy területén megszerzett tudása. A csoport munkájának eredményeképpen a megvizsgált egészségügyi befektetési lehetőségek száma máris megnégyszereződött.
  • A Riverside ázsiai tevékenységét Brian Bunker csatlakozása után Hong-Kong-i irodájának megnyitásával alapozta meg. Brian Bunkernek, aki előzőleg a Danaher China elnöke volt, elsődleges feladata a Riverside portfolió cégek ázsiai kapcsolatainak építésében, illetve a régiót érintő akvizíciós stratégiák kidolgozásában és végrehajtásában nyújtott támogatás.

A cég vezetői 2008-ról:

Szigethy Béla, a Riverside Co-CEO

"A kihívásokkal teli 2008 évvel kapcsolatban örömmel mondhatom el, hogy a Riverside kiemelkedő sikereket ért el. A vállalat teljesítménye közvetlenül a mintegy 180 főt számláló Riverside csapat erőfeszítéseinek köszönhető, és annak a különleges képességnek, hogy úgy fejleszt nagyszerű kis- és középvállalatokat hogy ez a teljesítmény globális viszonylatban is mérhető. Az idei évben az ázsiai tevékenység megindítása kitűnő példája annak, hogyan működünk együtt portfolió cégeinkkel annak érdekében, hogy nagyobbá és jobbá tegyük őket. Természetesen rendkívüli köszönettel tartozunk portfolió cégeink vezetőinek és munkatársaiknak, akik a legjobb menedzserek közé tartoznak a világon."

Stewart Kohl, a Riverside Co-CEO

"Célkitűzéseinkhez húsz éve hűek vagyunk: befektetünk a kis- és közepes vállalatokba. Ebben a szegmensben szerzett jártasságunk, valamint munkatársaink Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában az elmúlt években szerzett tudása olyan biztonsággal tölt el bennünket, ami különösen fontos ebben a gazdaságilag bizonytalan időszakban. 2009-ben teljes erővel folytatjuk a Riverside gépezet működtetését, annak érdekében, hogy még több nagyszerű vállalatot kutassunk fel, pontosan megtervezett akvizíciókat hajtsunk végre, kreatívan építsük cégeinket, és végül ezeket a nagyszerű vállalkozásokat tovább értékesítsük. Ez egy egyszerű stratégia, de végrehajtása korántsem könnyű – szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert cégünk az elmúlt húsz esztendő munkája során sokat tanulhatott és fejlődhetett. Nagy várakozással tekintünk a következő húsz év elé."

Stephanie Fraser
Marketing Consultant